Vi vant årets trebyggeri
23. juni 2022

Vinneren av prisen Årets trebyggeri 2021 er «Trehusene på Løkenåsen»

Prisen ble delt ut på Byggedagene 22. juni. Bygget har bæresystem basert på bindingsverkselementer og limtre. Prosjektet har gjennomgående god arkitektonisk kvalitet, høye miljøambisjoner og konseptet kan tilpasses ulike utbyggingssituasjoner.

Juryen har i år gått gjennom og vurdert et stort antall prosjekter. Det var stor spennvidde og høy kvalitet i prosjektene, noe som viser gode muligheter for bruk av tre i ulike sammenhenger, skriver Byggeindustrien.

– Juryen hadde også i år en krevende jobb i år. Antall innmeldte prosjekter til kåringen øker nå for hvert år, og svært mange av dem hadde vært verdige vinnere av prisen. Vi er veldig fornøyde med de tre kandidatene som er nominert, de viser bredden og kvaliteten vi nå ser i bruk av tre i byggeri, forteller daglig leder Aasm. Bunkholt i TreFokus i en pressemelding.

Juryen festet seg spesielt ved tre prosjekter: Trehusene på Løkenåsen, Rakkestad Kulturskole og næringsbygget SporX.

De nominerte prosjektene viser innovativ trebruk og leverer i stor grad på kriteriene som er satt opp. Juryen konkluderte med at Årets trebyggeri 2021 er Trehusene på Løkenåsen.

Juryen skrev dette om prosjektet på forhånd: «På Løkenåsen i Fetsund i Lillestrøm kommune har Boligpartner satt opp to boligblokker på fire etasjer med til sammen 34 leiligheter. Byggene er en hybridkonstruksjon av limtre og tradisjonelt bindingsverk med stort innslag av industrialisert bygging ved at Støren treindustri har levert elementer til tak, vegg og gulv til byggene, og det er brukt mye precut for å minimere avfall på byggeplass. Det er benyttet norsk tre i veldig stor grad, og gjennomgående bruk av Svanemerkede produkter. Det er også montert solceller på taket for bidrag til strøm til fellesarealer samt oppvarming av varmtvann for sameiet.»

Dette boligprosjektet har et bruttoareal på 128,6 m2, og er tegnet og prosjektert av oss i TAG, med rådgivende ingeniører fra SWECO og Muliconsult. Byggherre og totalentreprenør for prosjektet er Boligpartner Prosjekt.