Kornmoenga – Sætretunet

Våre TAGs

Mangfold

Mangfold

Rekkehusene er fordelt på tre bygg i hesteskoformasjon. Det er lagt vekt på å differensiere byggene fra hverandre når det gjelder uttrykk og volum, ved bruk av ulike typer fasadematerialer, detaljer og kontraster.

Korte fakta

Kontor: TAG Arkitekter
Prosjekt: 31 rekkehus
Sted: Kornmoenga, Oppegård kommune
Tiltakshaver: Selvaag Bolig
LARK: Selvaag Design
Status: ferdig bygget

Mer om prosjektet

Beliggenhet

Kornmoenga ligger solrikt til på toppen av Tårnåsen ved Kolbotn i Oppegård. Sætre oppførte en kjeksfabrikk her i 1967 som ble flyttet til Sverige i år 2000. Fabrikkområdet blir nå omgjort til et familievennlig boligområde med ulike typer boliger bygget av Selvaag.

Boligene

De 31 rekkehusene fordeles på tre bygg som plasseres i en hesteskoformasjon. Det dannes dermed et gårdstun i midtområdet, som opparbeides med lekeplasser og grøntanlegg. Rekkehusene blir på tre plan fordelt på henholdsvis 137 og 139 m2.

Romløsning og innredning

I boligenes første etasje ligger inngangsparti, oppholdsrom, bod, bad og stort soverom med utgang til terrasse. Oppe i andre etasje har vi lagt åpen stue-/kjøkkenløsning med lys fra to himmelretninger, samt utgang til balkong. I toppetasjen ligger bad og tre soverom. Fra hovedsoverom er det utgang til balkong.

Innredningen i boligene vil inkludere kjøkken og bad fra HTH, eikeparkett på gulv og flislagte bad med gulvvarme. Boligene bygges i passivhus-standard som garanterer lavt energiforbruk og gir lave utgifter til oppvarming, varmtvann og ventilasjon.

Medarbeidere på prosjektet:

Kornmoenga, Oppegård kommune

Meny