Hovedpostkontoret

Ombygging av det gamle Hovedpostkontoret i Trondheim til arbeidsplasser for samlokalisering av tre av byens reklamebyrå- og markedsføringsbyrå. Hovedpostkontoret er tegnet i 1911 av Karl Norum og utført i jugendstil. Interiørkonseptet la vekt på å fremheve byggets originale detaljer, og samtidig skape en moderne arbeidsplass. Planløsningen ivaretar 40 arbeidsplasser i åpent kontorlandskap med fleksible møte/stillerom, gode sosiale soner tilrettelagt for felleslunsj og kundearrangement samt tilhørende funksjoner som kjøkken, garderober og toaletter. Hjertet av lokalet er «kjøkkenet» med tilknyttet amfi, her møtes ansatte, kunder og besøkende i uformelle omgivelser. Tag Arkitekter har hatt ansvar for romutforming, brukermedvirkningsprosess, materialbruk og fargesetting. Fargepaletten gir et lyst og luftig uttrykk. Gulvet er holdt i massiv eik, fast inventar i valchromat og grønt tema gir rom for at planter kan skape et frodig arbeidsmiljø.

Bergersen Arkitekter har hatt ansvar for gjennomføringen av prosjektet.

Korte fakta

Kontor: Trondheim
Prosjekt: Hovedpostkontoret
Bruksareal: 350 m2
Tiltakshaver: EC Dahls Eiendom
Status: Ferdigstilt

Medarbeidere på prosjektet:

Trondheim sentrum

Meny