Foto: Sofie Brovold
Adam & Eva

Nytt interiørkonsept for frisørsalong i historiske omgivelser.

Adam og Eva frisør ligger plassert i Kolberggården. Kolberggården, har fått navnet fra innehaveren av den originale kolonialbutikken, Karl Kolberg, og er et landemerke på Bakklandet og i Trondheim by.

Etter 12 år i lokalene var det på tide med en oppgradering og fornyelse av interiørkonseptet for frisørsalongen. Tag interiør ble da engasjert for å skape et stramt, moderne, skandinavisk og litt ekspressivt interiør med røtter i det historiske.

Vi begynte med å kartlegge behov og funksjoner.

Lokalene er på knappe 60m2 og en god planløsning med riktig betjeningsareal og nok oppbevaring var derfor viktig. For å utnytte arealene mest mulig effektivt tegnet vi plassbygde benker, hyller og speil til frisørstasjonene. Resepsjon, ventesone og produkthyller ble også spesialdesignet til prosjektet.

Robuste materialer som tåler både kjemikalier, kamuflerer hår, er enkel å renholde og har god ergonomi var i fokus.  De gamle tømmerveggene og den tradisjonelle himlingen i lokalet ønsket vi å bevare, og dette skapte føringer for material- og fargepalletten i prosjektet. De grove tømmerveggene i brunt gjorde det naturlig å velge strammere og enklere materialer ellers i lokalene for å skape et mer moderne uttrykk.

De historiske bygningselementene gir kontrast til det moderne i messing, eik og terrassoinspirert vinylgulv fra Tarkett. Sammen gir de en hyggelig og varm ramme for frisørsalongen.

Elementene i messing gir refleksjoner av den omkringliggende gamle bebyggelsen og danner sammen med eikefineren benyttet på baksiden av stoler og frisørstasjoner et eksklustiv og innbydende inntrykk. Som kontrast til det ekspressive gulvet er himling og belistning holdt hvit og displayhyller i antrastitt for å fremheve frisørproduktene og lar dem gi farge til salongen.

Les mer

I belysningskonseptet for frisørsalongen ble det fokusert på god allmennbelysning med skinner med spotter som følger retningen på eksisterende dragere. Noen spotter er dagslysspotter slik at fargen kan oppleves i “naturlig” lys. Spottene er hvite som himlingen og diskret lyser de opp detaljer i den originale himlingen og arbeidsplass på en behagelig måte. Det er lavt under taket i det gamle trebygget så belysning bygger så lite som mulig, og nedhengte armaturer er kun benyttet ved resepsjonsskranken for å skape et fokuspunkt og understreke dens plassering i planløsningen og ta igjen messingdetaljer fra øvrig fast innredning.

 

Det meste av den nye møbleringen ble spesialdesignet til prosjektet med unntak av stolene i salongen. Det er produsert bord og hyller i malt mdf og frisørstasjoner i eik og messing. Øvrig løst inventar er foreslått i tekstiler i hud, velur og ull.

 

Det ble først vurdert gjenbruk av de eksisterende stolene, men disse trengte en del reparasjoner og dette viste seg dessverre vanskelig å få til. For å underbygge de Skandinaviske elementene i konseptet ønsket vi stolene i lyst tre. For å sikre komforten ble de valgt med polstret innside i stramt sort skinn.

Korte fakta

Prosjekt: Interiør Adam og Eva, Bakklandet
Kontor: Trondheim
Sted: Kolberggården Bakklandet
Bruksareal: 60 m2
Tiltakshaver: Adam & Eva
Tjenester: I.ARK
Status: Ferdigstilt mars 2020
TAGs: Stramt, skandinavisk, historisk forankret, morderne og ekspressivt

Korte fakta

Prosjekt: Interiør Adam og Eva, Bakklandet
Kontor: Trondheim
Sted: Kolberggården Bakklandet
Bruksareal: 60 m2
Tiltakshaver: Adam & Eva
Tjenester: I.ARK
Status: Ferdigstilt mars 2020
TAGs: Stramt, skandinavisk, historisk forankret, morderne og ekspressivt
Prosjektmedarbeidere