Merinoparken

Nord for Bergen sentrum ligger Breivikshavn, og som navnet tilsier er vi her tett på sjølinjen og byfjorden. Området langs Breiviksveien og til Merinobygget gjennomgår i dag en transformasjon fra industri til boligbebyggelse. Forvandlingen av området vil gi nytt liv mellom husene, en revitalisering som vi mener vil gagne både nye beboere og lokalsamfunnet.  

Det viktigste med boligbygging er å skape gode hjem med stedstilhørlighet. Hjem for relasjoner mellom mennesker, mellom beboer og bolig og mellom bygninger og omgivelser.

Det arkitektoniske uttrykket til Merinoparken består av enkle former og rene linjer. Fasaden veksler mellom murpuss og tre i overgangene i vegglivet, men treet spiller hovedrollen. Alle balkongene har en trevegg i bakkant, noe som luner hver beboers private uteopphold.

Kvaliteten med Merinoparkens plassering på tomten, er at man er at man bor forholdsvis tilbaketrukket fra området. Dette gir mulighet for å ha store vinduer som går fra gulv til tak i alle oppholdsrom, hvor man ikke vil få innsyn, men flott utsikt og godt med daglys inn i boligene.

Beliggenheten gir også gode solforhold. Med formiddagssol fra sør-øst, og ettermiddagssol fra sør-vest. Et stort antall av leilighetene er hjørneleiligheter, som gir sikt i to retninger. Leilighetene som er ensidig har enten utsikt mot byfjorden i sør-øst eller mot det grønne friområdet i vest.

I hver leilighet har vi plassert de private rommene med soverom og bad adskilt fra de samlende funksjonene med stue, kjøkken og balkong. Vi fokuserer på at rommene er godt disponert når det gjelder innredning og bruk. Leilighetene er av ulik størrelse, som igjen åpner for en variasjon av beboere i ulike livsfaser. Dette legger til rette for et mangfold som er berikende for bomiljøet.

Som beboer i Merinoparken bor du med nærhet til sjøen, Biskopshavn badeplass, samt turmuligheter både i umiddelbar nærhet og på byfjellene. Samtidig er det kort vei til Bergen sentrum med sykkel så vel som med buss eller bil.

 

 

Korte fakta

Prosjekt: Merinoparken
Kontor: TAG Bergen
Sted: Breivikshavn, Bergen
Tiltakshaver: Bonava
Tjenester: Arkitektur og landskapsarkitektur
Status: Salg
TAGs: kvalitetsmaterialer, utsikt, lys

Korte fakta

Prosjekt: Merinoparken
Kontor: TAG Bergen
Sted: Breivikshavn, Bergen
Tiltakshaver: Bonava
Tjenester: Arkitektur og landskapsarkitektur
Status: Salg
TAGs: kvalitetsmaterialer, utsikt, lys