Toppen av Sirkus kjøpesenter

Våre TAGs

Enkel karakter

Enkel karakter

De tre boligblokkene har en enkel karakter med hvite hovedvolum, og et bånd av store vinduer og kledning i gråtoner på hagesiden.

Vinterhage

Vinterhage

Leilighetene fra 2.-4.etg. har egen vinterhage, inntrukket balkong. Vinterhagen ligger innenfor klimaskillet i yttervegg, og er adskilt fra stuen med en foldedør i glass. Det åpner for en fleksibel bruk av stue og balkong.

Svalgang

Svalgang

Alle leiligheter er tosidige, med svalganger mot nord og øst. Svalgangselementene er utvidet på enkelte steder, for å gi plass til å sitte og nyte utsikten mot fjorden. Svalgangene fungerer som møteplasser og utsiktspunkter, i tillegg til adkomstveier til leilighetene.

Korte fakta

Kontor: TAG Arkitekter
Prosjekt: 81 leiligheter med passivhusstandard fordelt på 3 blokker
Sted: På toppen av kjøpesenteret Sirkus shopping på Lade i Trondheim
Bruksareal: 7280 m2
Tiltakshaver: Skanska Norge
LARK: Kjellaug Jule Landskaps-arkitekt MNAL
Status: Ferdigstilt 2013

Mer om Toppen

Toppen av Sirkus ble kåret til Årets boligprosjekt 2013 av Boligprodusentene på Boligkonferansen 2013.

Dynamisk uttrykk

De tre boligblokkene har en enkel karakter med hvite hovedvolum. Variasjonen i plassering av rekkverk på de innebygde balkongene på hageside og utstikkende fellesbalkonger på svalgangsside gir bygget et dynamisk uttrykk.

Gode solforhold

De L-formede bygningskroppene vender seg mot sør og vest, noe som gir gode solforhold på ettermiddagen og god kontakt med tilhørende utearealer. Det er åpne gjennomganger i alle byggene som knytter de ulike uteområdene sammen. Alle leiligheter er tosidige med svalganger mot nord og øst.

Leilighetene i 1.etg. har private terrasser på bakkeplan, og gavlleilighetene i 4.etg. har store private takterrasser med Trondheims beste utsikt. Leilighetene fra 2.-4.etg. har egen vinterhage/ inntrukket balkong.

Mange muligheter

Oppholdsrommene har en generell takhøyde på 2,6 m, og med en vindushøyde på 2,3 m får man mye godt dagslys inn i rommene. Leilighetene er fordelt på 2-, 3-, 4- og 5-roms og varierer i størrelse fra 51 m2 til 130 m2. Gjennomsnittlig leilighetsstørrelse er 88 m2.

Livsløpsstandard

Leilighetene er tosidige, med oppholdsrom og hovedsoverom i sør og vest, og gjestesoverom og kjøkken mot svalgang. De største leilighetene har ekstra bad. Bod på 3 m2 er integrert i alle leiligheter. Alle leilighetene er utformet med livsløpsstandard og store soverom. Planløsningen er fleksibel, og åpner for å ta bort et soverom hvis man ønsker et større oppholdsrom. Foldedøren som skiller stue og vinterhage kan åpnes helt opp slik at stuen kan utvides.

Prosjektet er publisert i NALs og Enovas prosjektdatabaser som forbildeprosjekt. Les mer om det på NALs nettsider her og Enovas nettsider her.

 

På toppen av kjøpesenteret Sirkus shopping på Lade i Trondheim se kart.

Meny