Møllendal Paviljong

 

 

Våre TAGs

Et knutepunkt

Et knutepunkt

Paviljongen er plassert sentralt på allmenningen, og omfavner et knutepunkt hvor veien til sjøen krysser veien til elveparken.

Flytende overganger

Flytende overganger

Paviljongen består av et indre rom og et ytre rom hvor vannet møter landskapet, og hvor det inne og det ute flyter sammen.

Korte fakta

Kontor: TAG arkitekter
Prosjekt: Byrom
Sted: Møllendal, Bergen
Tiltakshaver: Bergen Kommune, Grønn Etat
LARK: TAG Landskap
Status: Oppstart bygging 2014

Mer om prosjektet

Beskrivelse

Paviljongen er plassert sentralt på allmenningen, og omfavner et knutepunkt hvor veien til sjøen krysser veien til elveparken. Byggget er dannet rundt tanken om flytende overganger mellom inne og ute, og består av et utendørs gårdrom og en indre kjerne hvor veggene kan åpnes opp og rommet kan flyte ut på plassen. Paviljongen skaper en ramme rundt utsikten mot sjøfronten, og dens avlange, utstrakte form markerer en tydelig retning mot vannet. På vei til sjøen passerer man en delvis lukket vannhage med vannspeil og vegetasjon. Rommet kan også brukes som galleri, scene og et sted hvor barn kan leke. En indre, hvit, reflekterende materialitet står i kontrast med en rå og ubehandlet utside. Bygget skal kunne brukes når dets indre rom er stengt; og det fungerer også som et sittemøbel i landskapet som engasjerer omgivelsene.

Les mer om Møllendal allmenning her

Møllendal Allmenning, Bergen

Meny