Foto: Sofie Brovold
TAG i Huitfeldtgården

Ombygning av en eldre leilighet til kontorlokaler i den gamle Huitfeldtgården i Kjøpmannsgata.

Huitfeldtgården ble bygd for Ivar og Herman Huitfeldt fra 1898-1900. Et bypalè i fransk nyrennessanse, planlagt med to leiligheter for stor selskapelighet. Axel Guldahl var arkitekt og murmester Christian Christensen satte opp huset. Bygningen ble beslaglagt av tyskerne under krigen som gjorde flere endringer i bygget. I 1959 ble eiendommen kjøpt av jernbaneorganisasjonene og var kjent som «Jernbanefolkets Hus» fram til 2009. I dag er leiligheten i 2. etasje tilbakeført til original stil og leies ut som selskapslokale, mens leiligheten i 1. etasje huser kontorene til Tag arkitekter i Trondheim

Les mer

I Interiørkonseptet for kontorene i 1. etasje har vi lagt vekt på å fremheve byggets originale detaljer, samtidig som vi ville skape en moderne og funksjonell arbeidsplass. Vi har ønsket at lokalet skal representere TAG og ha et frodig og grønt uttrykk.  Bygget har verneklasse B, og planløsningen og de originale dørene og materialene som stod tilbake har vi derfor bevart. Planløsningen har en klassisk inndeling med stue på stue mot Kjøpmannsgata og en større salong og kontor inn mot bakgården sammen med den gamle tjenerfløyen.  Vi jobber teambasert ønsket derfor å holde arbeidsplassene samlet i stuene mot Kjøpmannsgata, mens møterommene og sosialsone er vendt mot bakgården. Kjøkken, kopi, garderobe og toaletter er plassert i den gamle tjenerfløyen. Disse valgene ble også gjort med bakgrunn i hvilke arealer som var best bevart og hvor det er mest dagslys.

Ingen av de originale gulvene eller tapetene i lokalet var bevart, og vi jobbet derfor med utviklingen av en farge, og materialpalett som både ivaretar de historiske elementene, men som også gir lokalene et mer moderne uttrykk. Gulvet er derfor holdt i massiv eik lagt i lyst fiskebeinsmønster i arbeidsarealet, og i en mørk tone i fallende lengder i sosialsone.  Veggene i hoved arealene er malt i lys grå for å fremheve de originale detaljene i hvit, men samtidig gi et moderne og luftig uttrykk. I sosialsone er det valgt en moderne tekstiltapet i frodig grønn som spiller opp mot det brune trepanelet og den faste innredningen i rommet. Det løse inventaret er stramt og moderne og går hovedsakelig i stort, hvit og tre. Dette for å skape en kontrast til de historiske rammene og for å gjøre lokalene mer funksjonelle. Mange av møblene i interiøret er også spesialdesignet og unike for prosjektet. Blant annet er det laget bord og hyller i kryssfiner og plantekassene ved arbeidsbordene i gul og grønn valcromat.

I den sosiale sonen og på møterommene har vi også møbler og tekstiler i cognacfarget hud, grønn velur og ulltekstiler i rosa, gul og grønn for å skape en morderne, men litt lunere følelse. Vi har også vært opptatt av å ha muligheten for å kunne ommøblere rommet og har derfor hatt fokus på fleksibilitet og variasjon.

Korte fakta

Prosjekt: Huitfeldtgården
Kontor: Trondheim
Sted: Trondheim
Bruksareal: 350 m2
Tiltakshaver: TAG Arkitekter og Koteng eiendom
Tjenester: I.ARK
Status: Ferdigstilt
TAGs: Grønt er skjønt, et frodig kontor!, Moderne med respekt for det gamle, Egendesignede møbler

Korte fakta

Prosjekt: Huitfeldtgården
Kontor: Trondheim
Sted: Trondheim
Bruksareal: 350 m2
Tiltakshaver: TAG Arkitekter og Koteng eiendom
Tjenester: I.ARK
Status: Ferdigstilt
TAGs: Grønt er skjønt, et frodig kontor!, Moderne med respekt for det gamle, Egendesignede møbler
Prosjektmedarbeidere