greverud3
_DSC1863
sjosia
langbolgen
jaasund3
raast

«BIM gjør at vi kan frigjøre mer tid til å være kreative og lage god arkitektur»

Kitty Colbjørnsen Aarseth, fagansvarlig for BIM i TAG Arkitekter

Hva er BIM?

– BIM står for bygningsinformasjonsmodell og modellering. BIM er både et verktøy og en arbeidsprosess, som sikrer god informasjonsflyt og legger til rette for tverrfaglig samarbeid.

Hvordan jobber dere med dette fagfeltet?

-Vårt BIM prosjekteringsverktøy er Revit. Faggruppen skal sørge for at alle behersker verktøyet og har gode Revit-hverdager. Vi har laget arbeidsrutiner som ligger i kvalitetssystemet vårt, vi arrangerer BIM- og Revit-lunsjer, og deler ut BIM-kameler som motivasjon. BIM gjør at vi jobber effektivt, slik at vi kan frigjøre mer tid til å være kreative og lage god arkitektur.

Hvorfor er BIM viktig for TAG Arkitekter?

– For oss internt betyr det blant annet at flere kan jobbe sammen på én modell, uavhengig av om vi sitter i Oslo, Bergen eller Trondheim. Vi kan også dele modellen med andre faggrupper, eller sette sammen fagmodeller slik at all informasjon i prosjektet er samlet. Med BIM kan vi enkelt presentere en 3D-modell av prosjektet for kunden, og filformatet kan eksporteres og åpnes i mange programmer og på flere plattformer. BIM gjør det lettere for oppdragsgiver å se hvordan bygget blir og hva de faktisk betaler for.

Kitty Colbjørnsen Aarseth sitter i Arkitektbedriftenes BIM-utvalg som utvikler europeiske standarder for BIM. TAG Arkitekter er buildingSMART medlemssbedrift.

Meny