Fotocred/billedtekst

Hva og hvem er TAG

TAG er boligspesialisten. Vi lever av og for å skape rom. Byrom. Uterom. Rom for bærekraft. Rom for samspill. Rom for drømmer. Rom for livskvalitet. Rom for tankene. Rom for sansene. Rom for mennesker. Rom for livet.

TAG er et arkitektkontor som har spesialisert seg på store boligprosjekter. Vi er til sammen 110 dedikerte og engasjerte arkitekter, landskapsarkitekter, interiørarkitekter, bygningsfysikere og tekniske tegnere som brenner for å skape bærekraftige bomiljø og rom for livet.

TAG tror på samarbeid

Vi er overbevist om at de beste resultatene kommer gjennom godt samarbeid, både internt og med oppdragsgiverne våre. Vi mener at det er lettere å lage gode boligprosjekter hvis vi setter oss inn i hvem som skal bo i husene, og hva som er viktig for dem i hverdagen. Derfor samarbeider vi med både meglere, trendforskere, entreprenører og byggherrer, og vi gjør en grundig jobb lenge før vi setter sammen team og begynner å tegne.

TAG tror på lekenhet

Hvis TAG var et dyr, hvilket dyr ville vi vært da? En flyvende elefant? Det er en typisk diskusjon rundt lunsjbordet vårt. Når vi har det gøy på jobb, får vi fram det beste i hver og en av oss, så i tillegg til kurs og faglige oppdateringer jobber vi nesten like mye med arbeidsmiljøet som med arkitektur. Det er lite turnover hos TAG, og vi mener det er fordi folk trives.

TAG tror på åpenhet

Hos oss er det høyt under taket. Den som ønsker å ta ansvar får lov til det, og tillit og åpenhet er viktig på alle nivåer. Vi har en flat struktur på jobb, og derfor er lederne i TAG mer koordinatorer enn sjefer. Vi rokerer kontorplasser hver tredje måned. Det gjør at vi kjenner hverandre godt, og at det er enkelt å ta opp stort og smått.

2018: Fra vekst til voksen

20. september 2018

2018 ble et år for nytenking gjennom ny teknologi og nye ideer, samtidig som vi fikk på plass mer struktur og organisasjon, blant annet gjennom å ansette en HR-avdeling. Vi fortsatte å vokse og ved årsskiftet til 2019 var det rett under 90 ansatte. De tre avdelingene konsoliderte seg og utviklet samarbeidet på tvers, både geografisk og faglig. TAG tenkte fremover og forsøkte å se inn i glasskula for å finne nye innfallsvinkler til boligutvikling. Vi jobber med conjointanalyser for å finne ut hva sluttbruker ønsker i en bolig og vi har etablert VR-lab der kundene våre kan gå rundt inne i bygget som ikke er bygget enda. Årets utflukt: Ljubljana, Slovenia Årets omsetning: 93 mill.

Read more

2017: TAG spisser retningen

20. september 2017

2017 var et nytt godt år for TAG, både økonomisk og faglig. Vi vant flere arkitektkonkurranser innen bolig, byrom og byutvikling. Nytt strategisk samarbeid med boligforskere på NTNU innebærer conjoint spørreundersøkelser om boligpreferanser og trafikkforskning. Høsten 2017 gjennomførte vi en strategiprosess i selskapet der vi landet på fortsatt satsing på bolig, byrom og by. TAG spisser seg nå for å bli boligspesialisten. Ny innovasjonssatsing omfatter strategiske samarbeid som nevnt samt arbeid med nye boformer. Ny visjon i TAG er å skape «rom for liv». Årets utflukt: Hamburg, Tyskland Årets omsetning: 72 mill.

Read more

2016: TAG + Trondheim = sant

20. september 2016

Vi har hatt flere morsomme oppdrag i Trondheim de siste årene, og nå etablerer vi en egen avdeling i trønderhovedstaden, med Gunhild Aadahl i sjefsstolen. De eksisterende avdelingene vokser også, og vi synes det kan kalles en milepæl når vi runder 50 ansatte og samtidig blir Norges største arkitektkontor på bolig. Våre landskapsarkitekter får dessuten markert seg i mange store prosjekter. TAG blir gasellebedrift for fjerde år på rad. Årets utflukt: Paris, je t’aime! Årets omsetning: 56 mill.

Read more

2015: To familier blir til én

20. september 2015

For å jobbe lettere og tettere sammen, slår vi sammen avdelingene i Bergen og Oslo til ett firma. Caroline slutter etter å ha jobbet to og et halvt år som daglig leder, hvor hun blant annet har jobbet systematisk med strategiarbeid og merkevarebygging. Nå går Lars Eirik tilbake i rollen som daglig leder for å styrke den arkitektfaglige retningen i selskapet. Landskapsarkitektene i Bergen går til topps i den offentlige konkurransen om Nygårdsparken, og for tredje år på rad blir TAG gasellebedrift.   Årets utflukt: Vi lar oss inspirere av finsk arkitektur i Helsinki. Årets omsetning: 44 mill.

Read more

2014: TAG til topps

20. september 2014

Vi liker å jobbe både tverrfaglig og i team. Avdelingene i Bergen og Oslo samarbeider om flere prosjekter, og vi drodler ideer på en felles fagdag i Bergen. Landskapsarkitektene vinner Bergen kommunes prosjekt Møllendal allmenning, og vi kan også i år smykke oss med tittelen gasellebedrift. I juni flytter Oslo-gjengen inn i egen bygård i Osterhausgate 27, og vi feirer med en solid innflyttingsfest. Bordtennisbordet og kaffemaskina er selvsagt med på flyttelasset. Årets opptur: Vi får eget TAG-hus i Oslo. Årets utflukt: New York, New York! Årets omsetning: 42 mill.

Read more

2013: Fargerikt fellesskap i TAG

20. september 2013

Vi får elleve nye, kloke hoder inn i firmaet, inkludert ny daglig leder Caroline. Nå har vi ansatte fra ni ulike nasjoner, og når italienske Luca Ganguzza gifter seg med sin Silvia i Napoli, reiser vi i samlet flokk for å feire den store dagen. Prosjektene vi jobbet med i oppstartsåret blir ferdigstilt, og de første beboerne flytter inn både på Toppen i Trondheim og i Tiedemannsbyen i Oslo. Vi blir også gasellebedrift. Årets opptur: Vi vinner prisen for Årets boligprosjekt med Toppen i Trondheim, kåret av Boligprodusentenes Forening. Årets utflukt: Hele gjengen reiser til London for å se på boligprosjekter. Årets omsetning: 33 mill.

Read more

2012: TAG får egen lark-avdeling

20. september 2012

– Bør ikke TAG ha en egen landskapsarkitektavdeling? Spørsmålet blir stilt av Merete Gunnes, som har jobbet med Jesper i Bergen tidligere. Siden vi ønsker å tenke så helhetlig som mulig på prosjektene våre, sier vi selvsagt ja – og ansetter larkene Merete, Mads og Lilia i Bergen. Vi styrker kontoret i Bergen med ytterligere en arkitekt, mens avdelingen i Oslo får fem nye medarbeidere. Årets opptur: Vi starter landskapsarkitektavdeling. Årets utflukt: Bergenserne drar til designmekkaet Amsterdam, gjengen i Oslo reiser til Japan. Årets omsetning: 22 mill.

Read more

2011: TAG + Bergen = sant

20. september 2011

Vi vokser – fort! Vi tar med oss folkene, pc-ene, kaffemaskina og bordtennisbordet og flytter inn i nye og større lokaler i Maridalsveien i Oslo. Vi får så mange oppdrag at vi ansetter seks nye arkitekter pluss en BIM-ekspert. Etter et vellykket prosjekt i Bergen blir vi spurt om vi kan tenke oss å jobbe mer på Vestlandet. Jesper Jorde har 18 års fartstid med store prosjekter, og han sier ja til å lede avdelingen i Bergen. Han får med seg Camilla Arnesen og Lukasz Rozek på kontoret ved Bryggen. Årets opptur: Etableringen i Bergen. Årets utflukt: Vi samles til strategiprat, spa og spising på Holmsbu spa. Omsetning: 13,8 mill.

Read more

2010: TAG tegner boliger i fire byer

20. september 2010

Vi kommer i gang med prosjekter i tre nye byer; Tastarustå i Stavanger, Toppen i Trondheim og noen mindre oppdrag i Bergen. Vi avslutter samarbeidet med Filter Arkitekter og ansetter samtidig tre nye arkitekter. I april starter vi det som skal bli en årlig tradisjon: Vi inviterer samarbeidspartnere, venner og arkitektkolleger til en heidundrende fest med litt faglig og mye sosialt innhold. Årets opptur: Leilighetsprosjektet Toppen for Skanska i Trondheim. Årets utflukt: Venezia-biennalen, med kunst og arkitektur. Årets omsetning: 7,3 mill.

Read more

2009: TAG blir til

20. september 2009

Morten Longum og Lars Eirik Ulseth har jobbet sammen i ni år allerede, de fem siste hos Skanska. De kjenner hverandre godt fra studietiden på NTNU, og bestemmer seg for å starte eget arkitektkontor i Rosenborggata i Oslo. De deler lokaler og samarbeider med Filter Arkitekter, og investerer i pc-er, kaffemaskin og bordtennisbord. Boligprosjektet Tiedemannsbyen Hagekvartalet for Ferd og Skanska gir dem en flying start. De trenger raskt flere hoder og hender, og sikrer kjønnsbalansen når de ansetter Bibbi Irminger Thomassen og Eva Istad Lem. Årets utflukt: Vi reiser til København og lar oss inspirere av VM-husene, Bjerget og Nyhavna. Årets omsetning: 1,7 mill.

Read more