• 2009_leu_ml

  2009: TAG blir til

  Morten Longum og Lars Eirik Ulseth har jobbet sammen i ni år allerede, de fem siste hos Skanska. Gutta kjenner hverandre godt fra studietiden på NTNU, og nå bestemmer de seg for å starte eget arkitektkontor i Rosenborggata i Oslo. De deler lokaler og samarbeider med Filter Arkitekter, og de investerer i pc-er, kaffemaskin og bordtennisbord. Boligprosjektet Tiedemannsbyen Hagekvartalet for Ferd og Skanska gir dem en flying start. De trenger raskt flere hoder og hender, og sikrer kjønnsbalansen når de ansetter Bibbi og Eva.

  Årets opptur: Tiedemannsbyen Hagekvartalet på Ensjø i Oslo.

  Årets utflukt: Vi reiser til København og lar oss inspirere av VM-husene, Bjerget og Nyhavna.

  Årets omsetning: 1,7 mill.

 • 2010_toppen

  2010: TAG tegner boliger i fire byer

  Vi kommer i gang med prosjekter i tre nye byer; Tastarustå i Stavanger, Toppen i Trondheim og noen mindre oppdrag i Bergen. Vi avslutter samarbeidet med Filter Arkitekter og ansetter samtidig tre nye arkitekter. I april starter vi det som skal bli en årlig tradisjon: Vi inviterer samarbeidspartnere, venner og arkitektkolleger til en heidundrende fest med litt faglig og mye sosialt innhold.

  Årets opptur: Leilighetsprosjektet Toppen for Skanska i Trondheim.

  Årets utflukt: Venezia-biennalen, med kunst og arkitektur.

  Årets omsetning: 7,3 mill.

 • 2011_jesper

  2011: TAG + Bergen = sant

  Vi vokser – fort! Vi tar med oss folkene, pc-ene, kaffemaskina og bordtennisbordet og flytter inn i nye og større lokaler i Maridalsveien i Oslo. Vi får så mange oppdrag at vi ansetter seks nye arkitekter pluss en BIM-ekspert. Etter et vellykket prosjekt i Bergen blir vi spurt om vi kan tenke oss å jobbe mer på Vestlandet. Jesper Jorde har 18 års fartstid med store prosjekter, og han sier ja til å lede avdelingen i Bergen. Han får med seg Camilla og Lukasz på kontoret ved Bryggen.

  Årets opptur: Etableringen i Bergen.

  Årets utflukt: Vi samles til strategiprat, spa og spising på Holmsbu spa.

  Omsetning: 13,8 mill.

 • 2012_merete

  2012: TAG får egen lark-avdeling

  – Bør ikke TAG ha en egen landskapsarkitektavdeling? Spørsmålet blir stilt av Merete, som har jobbet med Jesper i Bergen tidligere. Siden vi ønsker å tenke så helhetlig som mulig på prosjektene våre, sier vi selvsagt ja – og ansetter larkene Merete, Mads og Lilia i Bergen. Vi styrker kontoret i Bergen med ytterligere en arkitekt, mens avdelingen i Oslo får fem nye medarbeidere.

  Årets opptur: Vi starter landskapsarkitektavdeling.

  Årets utflukt: Bergenserne drar til designmekkaet Amsterdam, gjengen i Oslo reiser til Japan.

  Årets omsetning: 22 mill.

 • 2013_luca

  2013: Fargerikt fellesskap i TAG

  Vi får elleve nye, kloke hoder inn i firmaet, inkludert ny daglig leder Caroline. Nå har vi ansatte fra ni ulike nasjoner, og når italienske Luca gifter seg med sin Silvia i Napoli, reiser vi i samlet flokk for å feire den store dagen. Prosjektene vi jobbet med i oppstartsåret blir ferdigstilt, og de første beboerne flytter inn både på Toppen i Trondheim og i Tiedemannsbyen i Oslo. Vi blir også gasellebedrift.

  Årets opptur: Vi vinner prisen for Årets boligprosjekt med Toppen i Trondheim, kåret av Boligprodusentenes Forening.

  Årets utflukt: Hele gjengen reiser til London for å se på boligprosjekter.

  Årets omsetning: 33 mill.

 • 2014_mia

  2014: TAG til topps

  Vi liker å jobbe både tverrfaglig og i team. Avdelingene i Bergen og Oslo samarbeider om flere prosjekter, og vi drodler ideer på en felles fagdag i Bergen. Landskapsarkitektene vinner Bergen kommunes prosjekt Møllendal allmenning, og vi kan også i år smykke oss med tittelen gasellebedrift. I juni flytter Oslo-gjengen inn i egen bygård i Osterhausgate 27, og vi feirer med en solid innflyttingsfest. Bordtennisbordet og kaffemaskina er selvsagt med på flyttelasset.

  Årets opptur: Vi får eget TAG-hus i Oslo.

  Årets utflukt: New York, New York!

  Årets omsetning: 42 mill.

 • 2015_fest

  2015: To TAG-familier blir til én

  For å jobbe lettere og tettere sammen, slår vi sammen avdelingene i Bergen og Oslo til ett firma. Caroline slutter etter å ha jobbet to og et halvt år som daglig leder. Hun har blant annet jobbet systematisk med strategiarbeid og merkevarebygging. Nå går Lars Eirik tilbake i rollen som daglig leder for å styrke den arkitektfaglige retningen i selskapet. Landskapsarkitektene i Bergen går til topps i den offentlige konkurransen om Nygårdsparken, og for tredje år på rad blir vi gasellebedrift.

  Årets opptur: Endelig får vi landskapsarkitekter på plass også i Oslo.

  Årets utflukt: Vi lar oss inspirere av finsk arkitektur i Helsinki.

  Årets omsetning: 44 mill.

 • 2016_trondheim

  2016: TAG + Trondheim = sant

  Vi har hatt flere morsomme oppdrag i Trondheim de siste årene, og nå etablerer vi en egen avdeling i trønderhovedstaden, med Gunhild i sjefsstolen. De eksisterende avdelingene vokser også, og vi synes det kan kalles en milepæl når vi runder 50 ansatte og samtidig blir Norges største arkitektkontor på bolig. Våre landskapsarkitekter får dessuten markert seg i mange store prosjekter. TAG blir gasellebedrift for fjerde år på rad.

  Årets opptur: Vi får i oppdrag å tegne boliger for OBOS på Oksenøya, Fornebu.

  Årets utflukt: Paris, je t’aime!

  Årets omsetning: 56 mill.


 • 2017: TAG spisser retningen

  2017 var et nytt godt år for TAG, både økonomisk og faglig. Vi vant flere arkitektkonkurranser innen bolig, byrom og byutvikling. Nytt strategisk samarbeid med boligforskere på NTNU innebærer conjoint spørreundersøkelser om boligpreferanser og trafikkforskning. Høsten 2017 gjennomførte vi en strategiprosess i selskapet der vi landet på fortsatt satsing på bolig, byrom og by. TAG spisser seg nå for å bli boligspesialisten. Ny innovasjonssatsing omfatter strategiske samarbeid som nevnt samt arbeid med nye boformer. Ny visjon i TAG er å skape «rom for liv».

  Årets opptur: Vi vinner to byutviklingsoppdrag for Kongsvinger kommune; midtbyen og stasjonssida.

  Årets utflukt: Hamburg, Tyskland

  Årets omsetning: 72 mill.


 • 2018: Fra vekst til voksen

  2018 ble et år for nytenking gjennom ny teknologi og nye ideer, samtidig som vi fikk på plass mer struktur og organisasjon, blant annet gjennom å ansette en HR-avdeling. Vi fortsatte å vokse og ved årsskiftet til 2019 var det rett under 90 ansatte. De tre avdelingene konsoliderte seg og utviklet samarbeidet på tvers, både geografisk og faglig. TAG tenkte fremover og forsøkte å se inn i glasskula for å finne nye innfallsvinkler til boligutvikling. Vi jobber med conjointanalyser for å finne ut hva sluttbruker ønsker i en bolig og vi har etablert VR-lab der kundene våre kan gå rundt inne i bygget som ikke er bygget enda.

  Årets opptur: Etablerer egen HR-avdeling

  Årets utflukt: Ljubljana, Slovenia

  Årets omsetning: 93 mill.

Meny