TAG har utviklet 1912 Damsgårdsunder i Bergen. Vil du være med på studentprosjekt om sosial bærekraft?
Gatehjørnesamfunnet
14. januar 2021

Hva skal til for at vi henger mer på hjørnet?

Vi søker ingeniør- og arkitekturstudenter til Swecos og Aspelin Ramms sommerstudentprosjekt «Gatehjørnesamfunnet» og to av studentene skal være ansatte i TAG. 

Hva assosierer du med #oslolove? Ikonisk arkitektur? Bading under rosa himmel? Bildene på det perfekte Oslo er mange, men hva gjør egentlig bylivet sosialt og godt?

Hvert år arrangerer rådgiveren Sweco og eiendomsutvikleren Aspelin Ramm et felles studentprosjekt. Gjennom sommeren får en håndplukket gruppe studenter innen byutvikling bryne seg på en aktuell oppgave med tett oppfølging av fageksperter.

SØKNADSFRIST  2021 – 02 – 11 (søk nederst i saken)

«Gatehjørnsamfunnet»

Studier av sosial bærekraft er det mange av. Likevel kan det virke som om kunnskapen noen ganger fordufter i byutviklingsplanene: Arkitekturen er for lik, for kjedelig, og byene blir stadig mer ensomme. Koronaviruset og restriksjonene som fortsatt preger hverdagen, har gitt oss en tvungen påminnelse om livet som utfolder seg rett utenfor døra. Etter ett år med hjemmekontor og reiseforbud, har nabolaget fått en ny betydning. I årets prosjekt, «Gatehjørnesamfunnet», zoomer vi inn på byens mikrokvaliteter og analyserer fire ulike nabolag i Oslo.

Les mer

Gjennom observasjoner, intervjuer og undersøkelser skal vi kartlegge hva som får oss til å føle oss hjemme der vi bor, og hvilke urbane nabolagsstrukturer som skaper fellesskap. Til oppgaven søker vi studenter innenfor en eller flere av disse fagretningene:

  • Arkitektur
  • Landskapsarkitektur
  • Byplanlegging og urbanisme
  • Sosiologi
  • Samfunnsgeografi
  • Natur- og miljøfag
  • Energifag (ladestasjoner m.m)
  • Tjenestedesign

For å trives med prosjektet må du kunne jobbe analytisk, tverrfaglig og faktabasert, samt utvikle nye ideer og bygge videre på andres. Du er en som tar ansvar og får ting til å skje, og du holder humøret oppe i krevende situasjoner. I tillegg er du strukturert og kvalitetsbevisst, gjør rasjonelle vurderinger, og evner å fremstille konsepter tydelig og engasjerende, også når du har et publikum. Du er i tillegg klar over dine egne begrensninger og ønsker å utvikle deg videre hos oss.

Du trenger ikke å laste opp et søknadsbrev, vi er mer interesserte i hva du svarer på spørsmålene i søknadsskjemaet. Vi ønsker at du legger ved karakterutskrift eller vitnemål.

Har du spørsmål til stillingen?

Ta kontakt med Kenneth Dahlgren, sjef for byutvikling og samfunn i Aspelin Ramm, på Mobil +47 412 13 064  eller Johannes Goa Ludvigsen, Leder for samfunnsplanlegging i Sweco på +47 920 80 001.

Kontaktinformasjon

Johannes Goa Ludvigsen, johannesgoa.ludvigsen@sweco.no, +47 920 80 001
Kenneth Dahlgren, +47 412 13 064

Søk om å få delta