Foto: Bergen kommune
Flagghaugen åpnet!
19. juni 2020

Onsdag 17.06 ble det holdt offisiell åpning av Flagghaugen i Bergen. Dette er del 2 av opprustingsprosjektet i Nygårdsparken, og er også tegnet av landskapsarkitekter i TAG!

 

Se video fra åpningen her!

Den nyåpnede delen av parken strekker seg fra hvileområdet med benker på toppen av haugen, til lydleken ved siden av, til klatreløypen og videre til benkene og til treningsstativene nedenfor skråningen. I nærheten av klatreløypen står det benker der foreldre kan slappe av og samtidig holde et øye med barna som leker. Det var et ønske om lek for større barn, og klatreparken er hovedsakelig tilrettelagt for barn fra 6-14 år. Vanskelighetsgraden på klatreleken stiger sammen med at terrenget faller og løypen blir brattere. Under klatreløypen finner man lek for barn i alle aldre, med balanse, klatre- og huskeelementer.

På toppen av området finner man treningsapparater som skal være med å skape aktivitet i parken, og fungere som et samlingssted for voksne. Apparatene er forskjellige og gir mulighet for å trene ulike muskelgrupper.

Både eksisterende vei til Flagghaugen, og veien til Hulen er blitt rehabilitert. På syd og vestsiden av Flagghaugen er det etablert nytt veinett, lagt i samme trasé som er vist på historiske bilder.

Alle bildene i saken er tatt av Bergen Kommune under åpningen.