Vil bygge basseng for å øke bokvaliteten

26. mai 2017

TAG Arkitekter samarbeider med Lite-House, en leverandør av flytende svømmeanlegg.

– Dette er en smart løsning som er lett å gjennomføre og vil ha høy bruksverdi for folk flest, sier Lars Eirik Ulseth, daglig leder for TAG Arkitekter om bassengkonseptet.
Det Arendal-baserte selskapet Lite-House leverer flytende bassengløsninger. Sommeren 2016 ble det første bassenget på 25 meter bygget nettopp i Arendal, i samarbeid med Arendal havn og med støtte fra Innovasjon Norge.
Styreformann og teknisk sjef i Lite-House, Claes W. Olsen, forteller at det er stor interesse for konseptet, både blant private og kommunale aktører.

Byggetid på fire måneder
– Bassenget er laget av vakuumstøpte sandwichelementer av glassfiber. Dette gjør konstruksjonen solid samtidig som den er lett – bassenget flyter som en kork. I tillegg isolerer den tykke skumkjernen godt mot sjøvannet utenfor, sier Olsen.
Han nevner lav vekt, lav pris, lavt miljøavtrykk og lave byggekostnader som de største plussene.
– En tradisjonell svømmehall koster gjerne fra 200 millioner kroner, prisen for dette anlegget er maksimalt 20 millioner kroner. Produksjonstiden er dessuten lav; fra bassenget blir bestilt til det står ferdig trenger vi bare fire måneder, sier Olsen.

Miljøvennlig
Svømmebassenget har ikke tak, men er dekket av et trekk når det ikke er i bruk. Anlegget i Arendal er åpent fra tidlig vår til sein høst, men firmaet jobber med en løsning som skal gjøre helårsdrift mulig.
TAG arkitekter ser nå på muligheten for å bygge denne typen svømmebasseng i tilknytning til et av boligprosjektene de jobber med.
– Et basseng vil opplagt være et pluss for alle som bor i nærheten, og som arkitektkontor er vi selvsagt opptatt av bokvalitet og å legge til rette for at folk skal trives i nærmiljøet.

Her kan du se det flytende bassenget som ligger i Arendal havn.

 

Siste nyheter

28. juni 2019

Save the date!

Meny