1912 Damsgårdssundet presentert under Bopilot-miniseminar

13. juni 2019

Det er mye positiv oppmerksomhet rundt TAG sitt prosjekt 1912 i Damsgårdssundet, om dagen. Under et miniseminar i regi av Byarkitekten denne uken snakket Jesper Jorde, daglig leder i TAG Bergen, om byboliger for familier etterfulgt av omvisning i prosjektet.

Presentasjon etterfulgt av omvisning i nyinnflyttede 1912 - Foto: Maria Molden

Seminaret ble holdt i forbindelse med det nye forskningsprosjektet, BOPILOT, som byarkitekten i Bergen er med på, og som skal foregå i Grønneviken. På Bergen kommune sine sider introduseres prosjektet slik: «Sammen med Trondheim kommune, NTNU og Sintef skal Bergen se på hvordan kommunen kan være en pådriver for alternative boligløsninger. Husbanken og Norske Arkitekters Landsforbund er også med i prosjektet, og vil bl.a stå for formidling av resultatene. Innovasjonsprosjektet skal gjøre kommunene bedre rustet til å påvirke boligutviklingen og bidra til at boliger og boområder i større grad kan være med å løse sosiale utfordringer. »

Som boligarkitekter er det svært spennende å få presentere vårt prosjekt i forbindelse med denne typen forskning. Arbeidet med 1912 for TAG startet i 2013, og Jesper Jorde har vært med på arbeidet med området enda lenger. Det er gøy å se all den positive oppmerksomheten prosjektet nå får, både av beboere og av kollegaer!

1912 er bygget av BOB og Betonmast.

 

For å lese mer om prosjektet skrevet av TAG arkitekter: Damsgårdssundet 1912, Damsgårdssundets grønne brudd

Andre artikler: Fabrikk ble drømmehjem, Har flyttet inn over den gamle fabrikken, Trodde drømmeleiligheten glappBlikktrykkeriet fylles med dagligvarer, barnehage og 108 leiligheter

Siste nyheter

28. juni 2019

Save the date!

Meny