TAG satser tungt på landskapsarkitektur

4. januar 2018

Med 12 dedikerte landskapsarkitekter i Bergen, Trondheim og Oslo, vil TAG arkitekter etablere seg som et ledende kontor på utvikling av byer og tettsteder.

Her er TAGs 12 landskapsarkitekter. Øverst f.v. Giuseppe Panzella, Guro Nå, Hanna Haukøya Storemyr, Hanne Naustvik Sundalskleiv, Ida Roos, Ingrid Austbø, Johanne Marie Time Aksnes, Kristin Ås, Lars Røstad, Linn Riise Handal, Merete Gunnes og Rune Følstad

– Tverrfaglig kompetanse gjør at vi kan jobbe sammen fra tidlig fase og sikre godt knadde situasjonsplaner. Det skaper godt samspill mellom bygg og landskap, som igjen sikrer god bokvalitet, sier landskapsarkitekt Merete Gunnes.
TAG arkitekter har allerede en posisjon som Norges største arkitektkontor på bolig, og med Gunnes i spissen vil de nå erobre også byrom og parker. Gunnes etablerte TAG landskap i 2012 og leder i dag 12 landskapsarkitekter fordelt på avdelingene i Oslo, Bergen og Trondheim. Hun mener at landskapsarkitektene styrker prosjektene på flere måter.
– Vi zoomer utover tomtegrensen og sikrer at nye prosjekter er tilpasset området og at kvalitetene som er der fra før blir tatt vare på. For beboerne betyr det gode grøntområder og møteplasser, for entreprenørene kan det for eksempel gi reduserte sprengningskostnader og bedre terrengtilpasning, sier hun.
Selv om fagmiljøet er spredt på landets tre største byer, har landskapsarkitektene tett kontakt og samarbeid.
– Vi er en gjeng med ulik bakgrunn, kompetanse og alder, og en gang i måneden møtes vi for å dele kunnskap, enten fysisk eller via videokonferanse, sier Gunnes.
Den felles ambisjonen er å lage grønne, bærekraftige byrom som skal inspirere til aktivitet, og å skape fine lunger der folk kan møtes.
– Fordi vi bor tettere og tettere, blir behovet for bydelsparker og møteplasser bare større i årene som kommer, sier Merete Gunnes.


TAG Landskap har utformet Fløttmannsplassen i Damgårdssundet i Bergen, som skal bli områdets nye møteplass og kommunikasjonsåre. – Vi ønsker å skape pusterom i en hektisk hverdag, sier Merete Gunnes.

 

Siste nyheter

19. desember 2018

GOD JUL fra TAG

15. november 2018

Praktikant hos TAG i 2019

Meny