Villa Søgaard

Våre TAGs

Store vindusflater

Store vindusflater

Hovedplanet er gjennomgående og har en lang vindusrekke mot adkomsten og utsikten mot skogen i vest. Flere felt i vindusrekken kan åpnes fra gulv til tak og har franske balkonger. På baksiden kan man gå rett ut på terreng til hagen i øst.

Åpen plan

Åpen plan

Stue og kjøkken-etasjen er utformet som et stort åpent rom rundt en sentral kjerne med bad og trapp. Samme prinsipp er fulgt i soveromsetasjen med soverom mot nord og øst, og loftsstue med store vindusflater mot vest.

Korte fakta

Kontor: TAG arkitekter
Prosjekt: Villa Søgaard
Sted: Kruttverket, Nittedal
Tiltakshaver: Nina og Christian Søgaard
Status: Under bygging

Mer om prosjektet

Enkel bygningskropp

Bygningskroppen gjort så enkel og kompakt som mulig for å redusere fotavtrykket på tomten og ytterveggsarealet. På grunn av de store vinduene mot vest er det foretatt energiberegning av boligen.

Bratt tomt gir godt disponert boligareal

Eneboligens planløsning er godt tilpasset det bratte terrenget. Hovedinngangen ligger i underetasjen mot vest med mørke arealer som bod og bad i bakkant inn mot terrenget. Første etasje åpner seg opp mot med store vinduer i vest, og med utgang til hage og utearealer i øst. I toppetasjen kan man trekke seg tilbake på soverommene, eller nyte utsikten mot nordmarka fra loftsstuen.

Kruttverket, Nittedal, se kart.

Meny