Fremtidens rekrutter

4. juni 2018

Tre niendeklassinger har fått smake på livet i boligbyggebransjen.

En uke i mai hadde TAG besøk av fremtidige arkitekter og entreprenører. 14-åringene Christos og Athanas Potsi og Mathias Ånerud har hatt arbeidslivserfaring hos TAG. Det har vært et lærerikt blikk inn i virkeligheten for de som jobber i boligbransjen.

Guttene har lært å jobbe med tegneprogrammet Sketch-up, de har fått intervjue arkitekter og entreprenører om yrkene sine. Men de har også vært med i timelange kundemøter.

–Det var ikke alt de snakket om som vi forsto. Men det var interessant å være med, sier Mathias Ånerud. Han har selv en entreprenørbedrift i familien, som han tenker han vil jobbe for i fremtiden. De to tvillingene Christos og Athanas kan godt tenke seg å bli arkitekter.
Alle tre syntes at det var gøy å få tegne sitt eget hus på datamaskinen, og sette nye boligblokker inn i landskap som de kjenner fra før.
–Vi har også tegnet Det Hvite Hus, sier Christos.
–Men uten Trump, sier Mathias.
–Vi fant ikke figur som lignet, sier Christos.

Det skjer mye på TAG for tiden. Men Det er alltid rom for flere, sier daglig leder Lars Eirik Ulseth.
–Dette er et hus der det spinner fort. Men vi har vært veldig opptatt av å ta godt vare på elevene. Vi har gjort det på dugnad. Det er alltid hyggelig å ta i mot folk, sier Lars Eirik som syns det er viktig å få besøk av unge mennesker som har lyst til å jobbe i bransjen.
–Dette kan jo være fremtidige TAG-rekrutter. Så de har lovet meg å søke her om en 9-10 år når de er ferdig med utdannelsen, sier Lars Eirik før de tre guttene får være med på TAGs faste fredagslunsj på en burgersjappe i nabolaget.
–Det gleder vi oss til, sier Athanas.

 

Siste nyheter

Meny